COPD trainingHeeft u COPD? Dan kan COPD training een oplossing voor u zijn. Neem voor meer informatie contact op via 045 - 5284400 of gebruik het contactformulier.


Uw conditie verbeteren

COPD is een longziekte waarbij uw longen zijn beschadigd. Ademen is moeilijker en u heeft minder energie. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte).

U heeft minder zuurstof. Daardoor kunnen normale dingen lastig zijn. Zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.

Uw longen kunnen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling. Als gevolg hiervan doet u vermoeiende handelingen misschien minder of helemaal niet meer. Hierdoor kan uw conditie sterk achteruit gaan, met als gevolg dat u nog sneller kortademig bent bij lichamelijke inspanning.

Trainingsprogramma COPD

Wij bieden voor patiënten met COPD een trainingsprogramma aan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onze trainingsruimte voorzien van cardio- en krachtapparatuur. Er zijn voldoende trainingsmiddelen voorhanden. Een goede conditie en krachtige spieren zijn van groot belang! Door uw lichaam te trainen, kunt u uw conditie en kracht verbeteren en op peil houden.

De fysiotherapeut zal na een intakegesprek een trainingsprogramma voor u opstellen dat aansluit bij uw mogelijkheden en zal u begeleiden bij het uitvoeren van de verschillende oefeningen.

COPD behandelingen worden vanaf de eerste behandeling direct uit de basisverzekering vergoed.


contact


Praktijk Hoensbroek
Pius XII plein 2
6433 CZ Hoensbroek
Tel: 045 - 5284400

Openingstijden Praktijk
Ma - Do : 08.30 – 18:30
Vr : 08:30 – 17:00
Za - Zo : Gesloten