medical taping
Ondersteunen zonder te beperken

Medical taping of Kinesio taping is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om uw spieren te ondersteunen. Het ondersteunt de spieren, zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting.

Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is een aanvullende behandeling op andere behandelingen. Het helpt de patiënt om het lichaam ‘optimaler’ te laten herstellen.

Medical taping kan worden gebruikt bij: Spierblessures en verbeteren spierfunctie, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting, ondersteunen van gewrichten, behandelen van klachten door overbelasting (KANS, tennisarm, golfelleboog), opheffen belemmeringen in bloedcirculatie en de afvoer van de lymfe, verminderen van pijn.

Heeft u een spierblessure of één van bovengenoemde klachten? Dan kan medical taping een oplossing voor u zijn. Neem voor meer informatie contact op via 045 - 5284400 of gebruik het contactformulier.


contact


Praktijk Hoensbroek
Pius XII plein 2
6433 CZ Hoensbroek
Tel: 045 - 5284400

Openingstijden Praktijk
Ma - Do : 08.30 – 18:30
Vr : 08:30 – 17:00
Za - Zo : Gesloten