McKenzie therapie
Van uw pijn af komen

McKenzie therapie is een effectieve behandelmethode voor mensen met lage rug-, nek- en schouderklachten. McKenzie therapie is daarom voornamelijk effectief bij klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom.

Tijdens de McKenzie therapie gaan we bij de patiënt op zoek naar bewegingen die de klacht verergeren of verminderen. Typisch voor dit onderzoek zijn de veelvuldige herhalingen van verschillende bewegingsrichtingen. Ook gaat de fysiotherapeut op zoek naar uitstralende pijn. Deze pijn probeert de fysiotherapeut door middel van actieve bewegingen van de patiënt te centraliseren. Centraliseren wil zeggen dat de pijn in de armen of benen vermindert en de pijn terugtrekt naar bijvoorbeeld de rug.

Na een duidelijke mechanische diagnose begint de behandeling gericht op de zelfredzaamheid van de patiënt. U leert dan met slechts enkele eenvoudige oefeningen jouw klachten zelf te verbeteren om op die manier zo snel mogelijk te herstellen. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan de houdingen en bewegingen in het dagelijks leven. De therapeut vult de therapie eventueel aan met andere manuele technieken, zoals mobilisaties of manipulaties.

De McKenzie therapie is geschikt voor iedereen met lage rug-, schouder- of nekklachten en mogelijke uitstralende pijn naar de armen of benen.

Heeft u één van bovenstaande klachten? Dan kan McKenzie Therapie een oplossing voor u zijn. Neem voor meer informatie contact op via 045 - 5284400 of gebruik het contactformulier.


contact


Praktijk Hoensbroek
Pius XII plein 2
6433 CZ Hoensbroek
Tel: 045 - 5284400

Openingstijden Praktijk
Ma - Do : 08.30 – 18:30
Vr : 08:30 – 17:00
Za - Zo : Gesloten