neurorevalidatie
Fysiotherapie bij centraal neurologische aandoeningen

De meest bekende centraal neurologische aandoeningen zijn:

  • CVA
  • Multiple sclerose
  • Dementie
  • Parkinson
  • Aangeboren afwijkingen in het centraal zenuwstelsel

Het aantal mensen met een centraal neurologische aandoening in Nederland zal de komende decennia fors toenemen. In de fysiotherapie zijn er in de begeleiding van mensen met een centraal neurologische aandoening vele methoden beschikbaar. Ons doel is om patiënten met deze aandoening beter te laten functioneren in hun eigen omgeving.

De meest voorkomende centraal neurologische aandoening is de CVA(cerebro vasculair accident), ook bekend als beroerte of herseninfarct. Een CVA is een zeer ingrijpende en plotseling optredende gebeurtenis, dit in tegenstelling tot dementie, parkinson en MS, welke zich kenmerken door een progressief verloop.

De fysiotherapeut helpt op verschillende manieren om uw functies en uw activiteiten te verbeteren zodat u zo optimaal mogelijk kan functioneren in uw dagelijks leven.

Dit kan bij ons in de praktijk in Hoensbroek, maar ook bij u thuis.

Binnen Parkstad zijn wij aangesloten in het NAH OZL. Een netwerk voor medici binnen Parkstad in samenwerking met Zuyderland en Adelante gespecialiseerd in de behandeling van Centraal neurologische Aandoeningen zoals CVA, MS en dementie. Voor Parkinson patiënten is er het Parkinson net, zie www.parkinsonnet.nl

Heeft u een beroerte gehad? Dan kan fysiotherapie u helpen bij uw herstel. Neem voor meer informatie contact op via 045 - 5284400 of gebruik het contactformulier.


contact


Praktijk Hoensbroek
Pius XII plein 2
6433 CZ Hoensbroek
Tel: 045 - 5284400

Openingstijden Praktijk
Ma - Do : 08.30 – 18:30
Vr : 08:30 – 17:00
Za - Zo : Gesloten