Mulligan therapie
Pijnvrij bewegen

Dat wenst iedereen. Om echter pijnvrij te kunnen bewegen dient uw lichaam wel op de juiste manier te functioneren en te bewegen. Als dit niet het geval is en gewrichten, spieren en banden niet optimaal functioneren, dan kan dit blessures tot gevolg hebben. Een techniek die veel gebruik wordt om de gewrichten losser en beweeglijker te maken is een mobilisatietechniek die beter bekend is als Mulligan therapie.

Mulligan therapie is een snelle en effectieve manier van manuele fysiotherapie om de patiënt weer pijnvrij te laten bewegen. Het doel van deze mobilisatietechniek is om de gewrichten, spieren en banden in hun natuurlijk stand te brengen. Zodat u uw lichaam gebruikt zoals het eigenlijk bedoeld is en u niet langer beperkt wordt door pijnlijke bewegingsbeperkingen.

Het verschil met gangbare manuele therapie is dat bij Mulligan therapie van de patiënt actieve bewegingen gevraagd worden, terwijl de therapeut het gewricht in een pijnvrije uitgangshouding houdt.

Mulligan therapie is in brede zin geschikt voor klachten aan het bewegingsapparaat. Daarbij kunt u denken aan klachten aan de knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols en hand waarbij er meestal op röntgenfoto’s of scans weinig is te zien. Bij het bewegen ervaart u echter wel degelijk pijn.

Herkent u zich in bovenstaande klachten? Dan kan Mulligan therapie een oplossing voor u zijn. Neem voor meer informatie contact op via 045 - 5284400 of gebruik het contactformulier.


contact


Praktijk Hoensbroek
Pius XII plein 2
6433 CZ Hoensbroek
Tel: 045 - 5284400

Openingstijden Praktijk
Ma - Do : 08.30 – 18:30
Vr : 08:30 – 17:00
Za - Zo : Gesloten